Primul terminal intermodal, inaugurat de SLS Cargo

1

SLS Cargo, Operatorul de logistică și transport deținut de Fan Courier, a inauguat pe 13 septembrie în București primul terminal intermodal. Acesta are o investiție de aproape 2 milioane de euro. Proiectul a fost realizat în unul dintre cele mai complexe parcuri industriale din România, P3 Bucharest A1. Investiția realizată de SLS Cargo în parteneriat cu P3, valoând 1,9 mil euro, îi conferă statutul de operator exclusiv. SLS Cargo a acumulat o suprafață totală închiriată de peste 55.000 m2, devenind al doilea cel mai important chiriaș al parcului deținut de P3 Logistic Parks de pe autostrada A1. Până la finalul anului în curs, compania estimează că se va atinge o capacitate de operare de până la 750 de containere lunar. Lunar, noul terminal va fi tranzitat de 15 trenuri care vor circula tur-retur pe traseul Constanța Port – SLS Bucharest Intermodal Terminal.

Beneficiile terminalului

Transportul intermodal presupune utilizarea în mod succesiv a cel puţin două soluții de transport rutier/feroviar/naval. Principalii beneficiari ai mărfurilor transportate vor fi preponderent din zona marilor parcuri logistice din vestul Capitalei. Containerele maritime vor transporta bunuri de larg consum, materiale de construcții sau alte materii prime. Noul terminal intermodal oferă posibilități de scurtare a timpilor de operare a trenurilor și de descărcare și livrare către clienți.    

            „Noul terminal, SLS BUCHAREST INTERMODAL TERMINAL, vine în întâmpinarea nevoii de a identifica soluții pentru numărul mic de terminale feroviare raportat la optimul necesar pentru piața românească. Ne bucurăm că am găsit în P3 Logistic Parks un partener alături de care am putut realiza o investiție extrem de necesară.  Mihai Stoica, Managing Director SLS Cargo.

            Ce dotari are terminalul

SLS Bucharest Intermodal Terminal va dispune de echipamente KALMAR și de o flotă de platforme specializate în transportul rutier containerizat. De asemenea, va dispune de un sistem de operare – TOS (terminal operating system). Acesta oferă: integrarea și automatizarea proceselor dintre departamentele interne, integrare cu partenerii, predictibilitate internă și externă a evenimentelor de terminal. Printre beneficii se enumeră: optimizarea operațiunilor și proceselor de terminal, comunicarea prin schimb de mesaje EDI, generarea de rapoarte. Aceste beneficii fiind de folos atât pe plan intern cât și pentru clienți. Aceștia pot obține informații de interes prin accesarea sistemului de terminal. Sistemul de operare va fi pus la dispoziție de “NAVIS” unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din acest domeniu.

            Conform sursei citate, SLS Cargo împreună cu partenerul său P3, vin în ajutorul clienților cu cele mai bune soluții logistice. Ritmul de creștere al SLS Cargo evidențiază importanța transporturilor.  

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru initiativa SLS Cargo in a introduce acest terminal intermodal! Investitia face ca unii clienti sa se bucure de avantajele pe care le ofera serviciile de transport intermodal. Sper ca terminalul sa fie cat mai rentabil si sa ofere o experienta zbuciumata pentru clientii sai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here