Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA, anunță potențiale investiții americane în Oradea

0

Primarul Florin Birta a primit astăzi, 25 septembrie, vizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, care s-a aflat în Oradea pentru prima dată de la instalarea Excelenței Sale în această funcție”, informează un comunicat publicat de Primăria Oradea.

„Am venit să cunosc orașul, e pentru prima dată când sunt aici. Vă mulțumesc pentru primire, mă bucur că am ajuns să vizitez Oradea”, a spus Kathleen Kavalec. Ambasadorul a vrut să știe cum a reușit orașul nostru să se dezvolte într-un ritm accelerat, comparând evoluția Oradiei cu a altor municipii, care nu au făcut pași atât de importanți.

Kathleen Kavalec și-a manifestat intenția de-a intermedia viitoare colaborări între părțile implicate și chiar potențiale investiții americane în Oradea, subiect față de care primarul Florin Birta și-a exprimat toată deschiderea.

Primarul Florin Birta a precizat că: „Noi funcționăm ca o societate privată, deși am putea avea 900 de angajați, având în vedere populația orașului, suntem la jumătate, circa 500. În plus, am urmărit întotdeauna să cheltuim maximum 15% din bugetul local pentru salariile cu personalul, iar restul să îi direcționăm către investiții.”

În cadrul întrevederii, edilul a vorbit și despre principalele proiecte ale administrației publice locale și direcțiile pe care Primăria Oradea le are în vedere și care vizează investițiile private, fondurile europene, infrastructura rutieră și turismul.

„E o onoare pentru noi să vă avem în vizită. Suntem un oraș în care avem diferite etnii, care conviețuiesc fără nicio problemă. Administrația publică orădeană a avut mereu în vedere trei direcții care au dus la dezvoltarea comunității noastre. Prima, prin care s-a pus accentul pe investițiile private pe care le considerăm importante. Avem deja patru parcuri industriale și suntem pe punctul de-al deschide și pe al cincilea, investițiile străine atrase din 2008 și până în prezent ridicându-se la peste un miliard de euro. Toate acestea, au creat în jur de 12.000 de locuri de muncă în Oradea, ceea ce înseamnă salarii mai bune, bunăstare și o creștere a calității vieții. O altă direcție pe care am țintit-o a fost dezvoltarea infrastructurii și atragerea de fonduri europene, datorită cărora am schimbat fața orașului. Am investit banii europeni în pasaje rutiere, zone pietonale, unități de învățământ, spitale, rețele de termoficare, apă și canalizare și continuăm să facem acest lucru pentru a spori confortul și a îmbunătăți condițiile pentru locuitorii orașului. Și al treilea, dar nu cel din urmă sector pe care ne-am axat, a fost cel turistic, înțelegând nevoia atragerii de vizitatori la noi în oraș. În acest sens, ne-am îngrijit să reabilităm clădirile cu valoare arhitecturală din Oradea, pentru a le pune în valoare, fiind importante puncte de atracție pentru cei care ne vizitează”, a subliniat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here