Ziua bugetului pe 2021 – Şedinţă de guvern importantă pentru economia naţională. Ce măsuri vor fi adoptate

0

Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, o serie de măsuri pentru bugetul din 2021, printre care ajutoarele de stat pentru domeniul HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, sprijin financiar prin IMM Invest, dar şi prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

„Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (…). Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare, sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest. Noutatea este că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare. Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la un miliard de lei”, a declarat premierul Florin Cîţu la Palatul Victoria.

La acestea se adaugă schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, cu un buget de 500 de milioane de euro.

Şi anul viitor vor fi acordate vouchere de vacanţă, tot în valoare de 1.450 de lei, pentru stimularea turismului românesc. „Până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific”, a anunţat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here