Ediția specială RO – Wine, 13-15 Octombrie 2023

0

Evenimentul RO – Wine 2023, destinat iubitorilor de vinuri, va avea loc in perioada 13 – 15 Octombrie. După cum ne-au obișnuit, ROWine | The International Wine Festival of Romania se va desfășura la Fratelli Studios, București.

De ce să participi la RO – Wine

Ediția de Toamnă RO – Wine, vine cu o selecție impresionantă de vinuri din cele mai importante regiuni viticole. În 2016, aduceau în fața iubitorilor de vin 300 de etichete de la 60 de producători, 32 români, 28 internaționali. Ediția aceasta așteptările sunt mai ridicate, lăsându-ne surprinși de potențialul festivalului. Oaspeții v-or avea oportunitatea de a degusta vinuri rare si exclusiviste și de a interacționa cu producători de top. Evenimentul RO – Wine 2023 include și degustari de produse gourmet, perfecte pentru a completa experiența oenological. Pentru delectarea papilelor gustative ale oaspeților, cei de la Macromex aduc o serie de produse de patiserie, panificație și cofetărie. Produsele o să fie disponibile la Foodtruck-ul Food&Glory. Cafeaua va fi pusă la dispozițe de brand-ul Constantin Coffee. În cadrul primei zile a evenimentului, va avea loc lansarea cărții “Țara și Vinul”. La baza cărții stă lucrarea de doctorat a co-organizatoarei festivalului, Marinelei Ardelean.

De-a lungul timului, RO-Wine a organizat masterclass-urile dedicate doritorilor pentru a învăța despre lumea vinului, formând astfel mari nume în această industrie.

Gusturile Italiene revin la RO – Wine

Oaspeții se v-or delecta cu mâncăruri si vinuri care au făcut Italia faimoasa în întreaga lume. Aceste specialități v-or fi găsite în cadrul Gustul Italiei, organizat de ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior. V-or participa producători de vin, de ulei de măsline, de brânzeturi și de delicatese din regiuni consecrate.

Ambasadorul Italiei, Excelența Sa Alfredo Maria Durante Mangoni, a declarant într-un comunicat la București că: „Italia este țara europeană cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si indicație geografică recunoscute de Uniunea Europeană – 847 – înca o dovadă a calității produselor, dar, mai ales, a legaturii puternice dintre excelenta produselor agroalimentare italiene si regiunea de origine. Ne bucuram să constatăm ca publicul din Romania acordă în prezent o atenție deosebită produselor agroalimentare italiene de top.”

Afirmațiile organizatorilor

Organizatorii festivalului RO-Wine |The International Wine Festival of Romania, Marinela Ardelean si Liviu si Mihai Popescu au declarant: „Avem deja experienta a douăsprezece festivaluri organizate până acum și mai avem și convingerea că urmează un 13 norocos. Am învățat să anticipăm tendințele și nevoile pieței, să ieșim în întâmpinarea dorințelor celor care vin la acest festival, fie ei experți horeca sau iubitori de vin. Acoperim, din 2016 încoace, nevoia de a învata a iubitorilor de vin, nevoia de a-și diversifica oferta a importatorilor, distribuitorilor sau a restaurantelor și magazinelor de vin, plăcerea de a descoperi a iubitorilor de vin și oportunitatea unei afaceri bune pentru cei care caută cel mai bun raport calitate/ preț. Cifrele în creștere constantă din ultimii ani – vizitatori, expozanți, etichete expuse, pahare folosite etc. – ne permit să spunem ca am ajuns să fim un reper în industria de vin din România și că suntem în pragul maturității. Ne bucurăm de prezența în creștere a turiștilor străini, veniți special pentru a descoperi cele mai bune vinuri românești și avem convigerea că turismul oenogastronomic are un mare viitor in România”,

Cei care lucrează in industria HoReCa, accesul la festival este gratuit. Această opțiune constă în baza înscrierii pe site-ul – https://romaniawinefestival.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here