RO-ALERT, atenție la urși! 7 mesaje de avertizare într-o singură zi

0

Un număr de şapte mesaje RO-ALERT au fost transmise, în ultimele 24 de ore, în care se semnala prezenţa unor urşi pe raza a trei judeţe din ţară, a informat, joi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat la IGSU transmis Agerpres, în ultimele 24 de ore au fost transmise şapte mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urşi), în judeţele Braşov, Buzău şi Prahova.

Totodată, arată sursa citată, angajaţii Inspectoratului au gestionat 1.808 situaţii de urgenţă, de la acordarea măsurilor de prim ajutor pentru cei aflaţi în dificultate, până la stingerea incendiilor şi sprijinul oferit cetăţenilor aflaţi în nevoie.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe solicitări au fost primite de echipajele SMURD, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 1.491 de persoane, menţionează IGSU.

De asemenea, Inspectoratul precizează că, în perioada de referinţă, la nivel naţional, echipajele de intervenţie au salvat 10 persoane aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here