Ziua Energeticianului: Nuclearelectrica în cifre, după 27 de ani

0

Nuclearelectrica livrează 20% din necesarul de consum și 33% din energia curată a României. Anunțul a fost făcut în cadrul unui comunicat publicat cu ocazia Zilei Energeticianului de reprezentanții companiei care în urmă cu 27 de ani conecta la sistemul energetic național primul reactor de la Cernavodă. Publicăm, în rândurile de mai jos, comunicatul integral transmis de Nuclearelectrica.

„2.600 de specialiști! 220.072.407 MWh livrați în Sistemul Energetic Românesc de la punerea în funcțiune a Unităților 1 și 2 CNE Cernavodă! 205 milioane tone de CO2 evitate de la punerea în funcțiune a Unităților 1 și 2! 20% din necesarul de consum și 33% din energia curată a României!

De 27 de ani, livrăm enegie curată la standarde de excelență pentru România! De 27 de ani acționăm cu pasiune, perseverență și profesionalism pentru un viitor durabil al generației de mâine!

Operăm una dintre cele mai performante centrale nucleare la nivel global. Ne mândrim cu un factor de capacitate care ne plasasează pe primul loc în lume (Unitatea 2-locul 1 la nivel global; Unitatea 1, locul 3 la nivel global) dintr-un total de peste 400 de reactoare nucleare la nivel global.

Formăm profesioniști, construim echipe, recrutăm talente! Zi de zi! Pentru că ne-am propus să reenergizam România cu energie sigură și curată!

Dezvoltăm proiecte, Retehnologizarea Unității 1, Proiectul Unităților 3 și 4, Proiectul Reactoarelor Modulare mici, Proiectul unic European al Instalației de Detritiere, pentru că vrem să lăsăm copiilor noștri o lume mai bună, mai curată, mai sigură!

Gândim integrat și dezvoltăm ciclul integrat de combustibil al României pentru că vrem să fim autoeficienți!

Credem că fiecare dintre noi contribuie la construirea unui viitor durabil pentru generațiile viitoare și suntem mândri să fim energeticieni nucleariști!

La mulți ani, energeticieni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here