„Parlamentarul pentru o zi” Marin Sebastian: „Femeile, mult mai competente decât bărbații”

0

Concursul din cadrul manifestării „Parlamentar pentru o zi” a fost câștigat de un proiect legislativ care propune cote egale de reprezentare pentru femei și bărbați, proiect prezentat de echipa CEL Argeș, condusă de Marin Sebastian.

A cincea ediție a evenimentului „Parlamentar pentru o zi” a avut loc la Parlamentul României, unde peste 100 de elevi și studenți din țară au descoperit cum se poate elabora o lege și care sunt etapele procesului legislativ.

Tinerii „parlamentari pentru o zi” au elaborat proiecte legislative, în urma cărora a avut loc un concurs. Proiectul învingător intitulat „Cote de gen egale pe listele electorale” a fost cel al echipei CEL Argeș.

Proiectul presupune modificarea Legii cu nr. 208/2015 privind desfășurarea alegerilor parlamentare.

„Ne dorim cote egale de reprezentare atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pe listele electorale ale partidelor. În prezenta legislatură din 466 de parlamentari, doar 17% sunt femei, în scădere cu 2% față de legislatura precedentă, ceea ce este un lucru tragic”, a declarat Marin Sebastian, liderul CEL Argeș.

„Femeile s-au dovedit a fi mult mai competente decât bărbații. Un bărbat nu poate să facă o lege pentru femei mai bună decât o femeie, deoarece nu se află în corpul acesteia. Parlamentarii femei s-au dovedit mai eficienți la realizarea inițiativelor legislative în domenii precum: sănătate, educație, muncă, familie și protecție socială etc”, a mai spus Marin Sebastian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here