Regele Charles va fi primit de Iohannis la Palatul Cotroceni. Programul vizitei

0

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi joi, la Palatul Cotroceni, pe regele Marii Britanii, Charles al III-lea.

După ceremonia primirii oficiale, preşedintele României şi monarhul britanic vor avea convorbiri tete-a-tete, apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţi ai societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat pentru Agerpres că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

Diplomatul a arătat că este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează ţara noastră, dar de această dată va fi o vizită privată, subliniind că acest caracter privat va fi respectat.

Programul vizitei a fost publicat pe site-ului Administraţiei Prezidenţiale și cuprinde următoarele puncte, cu începere de la ora 15.30.

Primirea Majestății Sale Regele Charles al III-lea la Palatul Cotroceni

  • Ceremonia primirii oficiale (oportunități de imagine pentru toți jurnaliștii acreditați);
  • Fotografie oficială (oportunități de imagine pentru cameramanii și fotografii oficiali, precum și pentru fotoreporterii acreditați)
  • Convorbiri tête-à-tête (oportunități de imagine pentru cameramanii și fotografii oficiali);
  • Întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic;
  • Alocuțiune (acces pentru fotoreporteri și 1 reporter sau redactor / instituție acreditați permanent la Administrația Prezidențială).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here