Iohannis a făcut anunțul: România are un nou premier

0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că, „după consultările avute astăzi”, noul premier al țării este liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Îl desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe Marcel Ciolacu, care trebuie să continue cu noul Guvern munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției”, a scris Iohannis, pe rețeaua de socializare Facebook.

„Coaliția a decis în urmă cu un an și jumătate un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare, un model care a funcționat foarte bine și sunt încredințat că o va face și în continuare. România a depășit mai multe crize și datorită felului în care Guvernul condus până acum de Premierul Nicolae Ciucă a lucrat”, a punctat președintele.

Iohannis consideră că „am trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică” și apreciază că toate acestea sunt rezultatul unei munci intense.

„Formalizarea rotației premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate a Coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize și ele au fost rezolvate”, a subliniat șeful statului.

Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, privind desemnarea lui Marcel Ciolacu în calitatea de candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat, marţi, în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here