Symmetrica, peste 6 milioane de euro în dezvoltarea de parcuri de panouri fotovoltaice

0

Symmetrica va investi, până la finalul anului în curs, peste 6 milioane de euro în dezvoltarea de parcuri de panouri fotovoltaice în 8 dintre fabricile sale.

În acest fel, producătorul sucevean mizează pe acoperirea unei părți importante din consumul de electricitate necesar activității din fiecare unitate.

„Sustenabilitatea este unul dintre obiectivele cheie ale Symmetrica, iar investiția în parcuri de panouri fotovoltaice a venit ca un pas firesc în dezvoltarea noastră. De altfel, suprafețele achiziționate pentru construcția fabricilor noastre au fost din start gândite pentru a acomoda instalarea de unor astfel de sisteme de producție de energie verde”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Conform reprezentatului companiei, 8 dintre unitățile de producție proprii vor dispune, până la finalul lui 2023, de parcuri fotovoltaice proprii.

Printre acestea se numără fabricile din Verești – atât cea destinată producției de pavele, cât și Symmetrica Tech -, Solca, Doaga, Arad, Bolintin Deal și Podul Iloaiei.

Panourile solare vor acoperi 80% din consumul companiei

“Vom încheia acest an cu parcuri fotovoltaice amplasate în 8 dintre fabricile noastre și estimăm că vom acoperi, astfel, pentru fiecare punct de lucru, cca. 80% din consumul de energie din surse proprii”, a mai spus Sebastian Bobu.

Fiecare dintre parcurile fotovoltaice dezvoltate de companie va fi amplasat pe o suprafață de cca. 10.000 mp, va avea o putere instalată de 520/h KW și va fi capabil să producă în jur de 620.000 kWh de energie electrică curată pe an, echivalentul consumului anual a aproximativ 200 de gospodării.

Panourile fotovoltaice ce urmează a fi montate sunt mono-cristaline, cu o eficiență ridicată de 84,8%. În total, toate cele 8 locații vor însuma cca. 10.000 de panouri solare montate.

„Suntem mândri să fim unul dintre liderii din industria de pavele și, în același timp, să avem o abordare responsabilă față de mediul înconjurător. Investiția în aceste parcuri fotovoltaice este un exemplu elocvent al angajamentului nostru de a reduce impactul asupra mediului și de a contribui la sustenabilitatea planetei noastre”, a declarat Sebastian Bobu.

De asemenea, Symmetrica a obținut și statutul de prosumator, urmând ca în perioadele în care nu are nevoie de întreaga energie produsă în sistem propriu, să o livreze în rețea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here