Jocurile video, de la hobby la sursă de venit

0
Monitorul de Galați

Industria jocurilor video ar putea să deschidă multe uşi în viitorul apropiat tinerilor pasionaţi de acest domeniu. Unii sunt deja jucători renumiți, alții aleg partea de creație.

E o industrie în continuă creştere, iar competiţiile încep să se înmulţească. Zilele acestea, prima ediţie Poli E-Fest a strâns în București sute de tineri care speră ca într-o bună zi să câştige bani dintr-o joacă.

Într-o atmosferă competitivă, cu strategii pe echipe și încurajări de la susținători, cei mai buni gameri din România s-au întrecut la Poli E-Fest, cel mai mare concurs de jocuri video din țară care a avut loc în acest weekend la Universitatea Politehnică din București.

Radu, student în anul III la Istorie, se joacă de când avea şase-şapte ani. Jocurile video le deschid unora uşi pentru viitoarele cariere. Spre exemplu, unul dintre gameri, Ştefan, nu împlinise încă 18 ani când a început să câştige primii bani. Poli E-Fest este la prima ediţie şi a adus la Bucureşti jucători din toată ţara, potrivit TVR.

Politehnica din Bucureşti are şi un masterat de Grafică, multimedia şi realitate virtuală. Anual, sute de studenţi încearcă să prindă unul din cele 50 de locuri disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here