Apocalipsa financiară s-a amânat

0
Esti in cautarea unei metode rapide si eficiente de a obtine bani Iata ce poti face!

Activităţile de afaceri din SUA şi zona euro s-au intensificat în aprilie, potrivit sondajelor publicate vineri, în ciuda faptului că bancherii centrali au semnalat că se apropie de vârful ciclurilor lor de majorare a ratei dobânzii cheie, menite să reducă suficient cererea în rândul consumatorilor pentru a încetini inflaţia ridicată, potrivit Reuters.

S&P Global a anunţat că indicele de producţie PMI compozit din SUA, care urmăreşte sectoarele de producţie şi servicii, a crescut la nivelul de 53,5 în această lună. Acesta este cel mai înalt nivel atins din mai anul trecut şi a urmat unei citiri finale de 52,3 din martie, scrie news.ro.

Creşterea acestui indice este în contradicţie cu semnele tot mai mari că economia este în pericol de alunecare în recesiune, deoarece ratele dobânzilor mai mari încep să aibă impact negativ. A fost a treia lună consecutivă în care PMI a rămas peste nivelul de 50, indicând o creştere în sectorul privat. Datele sondajului au fost colectate în perioada 12-20 aprilie.

Un PMI care acoperă industria serviciilor

În zona euro, industria de servicii, care este dominantă, a înregistratr o creştere a cererii care era deja susţinută, iar aceasta mai mult decât a compensat o scădere din ce în ce mai profundă a producţiei.

Indicele Compozit al Managerilor de Achiziţii (PMI) al HCOB, întocmit de S&P Global şi văzut ca un bun indicator al sănătăţii economice generale, a sărit în aprilie la un maxim al ultimelor 11 luni, de 54,4, de la 53,7 din martie.

Un PMI care acoperă industria serviciilor a crescut de la 55 la 56,6, în această lună, cotrazicând aşteptările din sondajul Reuters pentru o scădere la 54,5, iar noul indice al afacerilor a crescut la un maxim de un an de 55,8 de la 54,2.

Cu toate acestea, PMI de producţie a scăzut de la 47,3 la 45,5, cel mai redus nivel de când pandemia de coronavirus şi-a consolidat impactul asupra lumii, în urmă cu trei ani.

”PMI aruncă o lumină pozitivă asupra performanţei economice din zona euro, deoarece o creştere a activităţii în sectorul serviciilor stimulează creşterea”, a declarat Bert Colijn, economist senior în zona euro la ING, menţionând că slăbiciunea producţiei rămâne o preocupare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here