Anunțul Companiei Municipale Termoenergetica București despre încheierea sezonului de încălzire

0

Într-un comunicat transmis luni, 17 aprilie, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţăîncheierea sezonului de încălzire 2022 – 2023, având în vedere îndeplinirea condițiilor legale prevăzute de articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00“”.

Mai exact, de marți 18 aprilie a.c., încep să fie parcurși pașii presupuși de oprirea furnizării căldurii în calorifere. „Astfel, începând cu data de 18 aprilie vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti”, anunță Termoenergetica.

Potrivit precizărilor companiei, oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, „efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore”.

Potrivit Termoenergetica, reducerea progresivă a temperaturii de livrare „va oferi posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopții, în următoarele 3 zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare”.

În acest sens, compania comunică faptul că asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor „pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.”

„De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert” – se mai precizează în comunicatul transmis luni de Termoenergetica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here