Vă place poezia? Se lansează „Lumea prin ochelarii tăi”, de Costică Ciocan

0

Vineri, 17 martie, la ora 12.00, la Sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi, va avea loc lansarea volumului de poezie ,,Lumea prin ochelarii tăi” – autor Costică Ciocan. Volumul a apărut la Editura Neverland.

Evenimentul va avea loc la Sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi, Casa cu absidă ,,Laurenţiu Ulici”, Str. Grigore Ureche nr. 7 din Iaşi şi va fi moderat de poetul Cassian Maria Spiridon, împreună cu Marius Chelaru şi Adi Cristi.

Cine este Costică Ciocan

COSTICĂ CIOCAN s-a născut la 20 septembrie 1993, în Iaşi. A absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” (2016) şi ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2018), profesând ca judecător la Judecătoria Iaşi. A debutat literar cu volumul de poezii Lumea prin ochelarii tăi (Editura Neverland, 2021) pentru care a obţinut premiul pentru debut „Traian Olteanu” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iaşi. În 2022 a publicat cel de-al doilea volum de poezie Memento pentru trecut (Editura Neverland), cu o prefaţă scrisă de Alexandra Gheorghe şi Savu Popa.

Poeziile au fost premiate şi în cadrul mai multor concursuri şi festivaluri literare naţionale, precum: Concursul de Poezie „Ion Horea“, organizat de Filiala Târgu Mureș a Uniunii Scriitorilor din România (2020); Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș” (2021), Festivalul – Concurs Național de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ediţia a LIII-a, Concursul Național de Literatură ,,Alexandru Macedonski” (2021), Concursul de creație literară și teatrală cu tema „Distanţa” şi Concursul Național de Poezie „Tradem”, Ediția a XLIII-a (2021).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here