Mesajul șefului TikTok din Europa Centrală și de Est pentru români 

0
Observator

TikTok este una dintre cele mai populare aplicații din lume, însă este vizată de acuzații că ar fi o armă de spionaj a Chinei. Șeful TikTok, Zhou zi Chew a fost audiat cinci ore de Congresul American pentru a da explicații. Pe de altă parte, șeful TikTok din Europa Centrală și de Est, Jakub Oleb, spune că „nu există nicio dovadă că suntem o ameninţare”.

Reprezentantul aplicației fenomen, TikTok, susține că românii nu trebuie să se îngrijoreze pentru securitatea datelor când folosesc aplicația.

„Credem că (interdicţia, n.r.) este nedreaptă, nejustificată şi nu se bazează pe fapte reale. Nu poţi exclude o companie doar ca o măsură de precauţie, este împotriva valorilor Uniunii Europene. TikTok este investigată în Statele Unite şi Europa de ceva ani deja şi tot nu există nicio dovadă că suntem o ameninţare pentru niciun stat în ce priveşte seuritatea cibernetică”, a spus Jakub Oleb, director TikTok pentru Europa Centrală și de Est, în exclusivitate pentru Observator.

Până în prezent, zece țări, printre care și Marea Britanie, Olanda, Belgia, Statele Unite şi Canada, au impus restricții în privința aplicației pe telefoanele funcționarilor instituțiilor publice.

Multe dintre decizii au venit de teama că TikTok este folosit de partidul comunist chinez pentru a spiona utilizatorii. România va analiza îngrijorările exprimate la nivel european și va decide dacă impune sau nu restricții aplicației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here