Distrigaz Sud Reţele a investit anul trecut 555 milioane de lei

0

Au fost înlocuite conductele din oţel cu cele din polietilenă, care au parametri tehnici superiori şi o durată de viaţă mai mare, şi a fost extinsă reţeaua prin racordarea de noi clienţi.

În jur de 220 milioane de lei au fost alocaţi pentru înlocuirea a 120 km de conducte şi branşamente, a 12.000 posturi de reglare-măsurare şi a 250.000 contoare de gaze naturale.

De asemenea, compania a mobilizat resurse financiare de 335 milioane de lei (60% din bugetul total de investiţii) pentru lucrările de extindere şi racordare ale acestora.

Pentru cei 85.000 de clienţi noi conectaţi la reţea au fost puşi în funcţiune 430 de km de conducte şi realizate 28.000 de branşamente noi.

Servicii de racordare online

Compania a pus accent pe digitalizarea serviciilor oferite clienţilor săi, fiind primul operator de distribuţie a gazelor naturale care a implementat eportalDGSR. Prin intermediul acestuia pot fi accesate o serie de funcţionalităţi online, disponibil la adresa https://racordaresd.distrigazsud-retele.ro/.

Astfel, clienţii pot depune online cererea de racordare la sistemul de distribuţie şi documentele aferente procesului, menţionează locul de consum şi transmit indexul. Mai pot accesa informaţii referitoare la data următoarei revizii a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale şi istoricul de consum.

Prin intermediul acestui serviciu digital, în anul 2022, au fost depuse 82% din totalul cererilor de racordare, 95% din totalul cererilor de punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale şi 50% din totalul cererilor de avize.

Două milioane de clienţi

Portofoliul Distrigaz Sud Reţele cuprinde peste două milioane de clienţi, circa 22.600 km reţea şi 2.767 de angajaţi.

Societatea operează reţeaua de distribuţie de gaze naturale în 1.358 de localităţi, pe raza a 20 judeţe din sudul şi centrul României: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Teleorman şi în Municipiul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here