Grampet, GFR şi Fundaţia Toflea au donat 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice pentru regiunile Cernăuți, Harkiv și Herson

1

În data de 9 februarie 2023, la Consiliul Regional Cernăuți a avut loc o întrevedere între reprezentanții autorităților locale și o delegație din România în frunte cu Wajiha Haris, președintele-fondator al Fundației Scheherazade, care a venit în Ucraina cu o misiune nobilă de a-i ajuta pe cetățenii ucraineni să depășească greutățile cauzate de război. Wajiha Haris şi antreprenorii români au adus în regiunea Cernăuți 100 de generatoare și 200 de calorifere, notează Agenția de știri BucPress din Cernăuți.

Grampet, GFR şi Fundaţia Toflea au donat 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice ucrainienilor. O parte vor fi distribuite la Cernăuți, iar restul vor merge către populația din Harkiv și din regiunea Herson. Grupul Grampet are un rol important ca întreprindere românească în situația complexă actuală, de la momentul declansarii razboiului a livrat, peste 1 milion de tone de produse petroliere și cereale din Ucraina în portul Constanța, arată sursa citată.

Președintele Grampet Group, Gruia Stoica, a declarat: „Dorința noastră este de a ne implica cât mai mult și de a sprijini Ucraina afectată de război. Într-un context dificil, trebuie să ne unim forțele și să ajutăm. Sperăm că donația de 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice, realizată împreună cu GFR si Fundatia Toflea  va aduce o rază de speranță ucrainenilor.”

Transportul din România a ajuns în Cernăuți pe data de 9 februarie. Gazdă a fost Consiliul Regional Cernăuți. Fundația Scheherazade mulțumeste institutiilor din Romania care au facilitat transportul umanitar către Ucraina: Vama Română, Poliția de Frontieră, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrări, RCS Comisionar SA, precum și toate celelalte autorități relevante ale statului care s-au implicat și au asigurat distribuirea eficientă a transportului umanitar către Ucraina. Fundația Scheherazade le transmite sincere mulțumiri tuturor acestora pentru efortul și implicarea lor, transmite BucPress.

La această activitate umanitară au fost prezenți și Comitetul Executiv al Grupului Grampet, GFR,  Fundatia Toflea, Liliana Agheorghicesei, prim-vicepreședinte CONAF, care reprezintă regiunea Nord-Est, și Wajiha Haris – președintele Fundației Scheherazade, care a efectuat personal zece călătorii în Ucraina în ultimul an.

La întrevederea cu filantropii au fost prezenți prim-vicepreședintele Consiliului Regional Cernăuți, Mîkola Guitor, și șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk. Ei au ținut să aducă sincere mulțumiri pentru acest ajutor și să-i felicite pe oaspeții regiunii pentru inițiativa binevenită.

„Astăzi, întreaga lume democratică înțelege importanța victoriei Ucrainei în acest război nedrept și crunt. Plătim pentru dreptul nostru de a fi liberi și independenți cu miile de vieți ai apărătorilor noștri. Milioane de ucraineni și-au părăsit casele sau le-au pierdut. Ca refugiați au căutat adăpost în vestul țării noastre și în străinătate. Milioanele de cetățeni rămași acasă au dificultăți cu hrana, apa potabilă, medicamente și căldură.  Apreciem foarte mult eforturile și inițiativa tuturor celor care îi ajută pe ucraineni”, a remarcat Mîkola Guitor.

La rândul său, Wajiha Haris a spus că aceasta nu este prima ei vizită în Ucraina. „De la începutul invaziei pe scară largă, Fundația Scheherazade, cooperând cu antreprenorii români, a livrat în Ucraina zeci de tone de combustibil și lubrifianți, bunuri umanitare de diverse feluri.  Sperăm că micul nostru ajutor va uşura măcar cât de puțin viaţa ucrainenilor în această perioadă dificilă”, a spus Wajiha Haris, potrivit serviciului de presă al Consiliului Regional Cernăuți.

De asemenea, la întâlnire au participat Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, deputatul Consiliului Regional Cernăuți, Iulia Hrițcu-Andrieș, șeful departamentului  de relații internaționale și cooperare transfrontalieră, Oleksii Voloșciuk, deputați ai consiliilor locale, șefii comunelor, antreprenori din România.

După cum s-a convenit mai devreme, 64 de generatoare vor fi furnizate instituțiilor comunale de îngrijire medicală și sanitară primară ale comunelor din regiune, iar 36 vor fi duse în alte regiuni.

Foto: Agenția de știri BucPress

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here