Noi detalii despre cartea de identitate cu cip

0

Guvernul a adoptat o ordonanța privind eliberarea noilor cărți de identitate cu cip și modul cum se vor acoperi costurile pentru acestea.Eliberarea primelor cinci milioane de buletine cu cip vor fi suportate din fonduri PNRR, potrivit unei ordonanțe adoptate marți de Executiv.

„Guvernul a adoptat ordonanța pentru modificarea și completarea unor dispoziții referitoare la evidența persoanelor și cartea electronică de identitate.

Trebuie să reținem că principalele modificări vizează, pe de o parte, crearea cadrului normativ pentru plata de către stat din fonduri PNRR a costului cărții electeronice de identitate pentru minimum cinci milioane de cărți electronice emise”, spune chestorul de poliție Cătălin Giulescu, șef al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor, potrivit antena3.ro.

Citiți și: Grupul SOFTONE parteneriat strategic cu webhotelier|primalres, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții hoteliere

Acesta a precizat că în vara acestui an, cetățeanul va trebui să se prezinte fizic, nu va mai fi obligat să se prezinte cu certificate de stare civilă.

În măsura în care deține o proprietate pentru care există un cadastru, informațiile referitoare la adresa unde urmează să-și stabilească domiciliul sau urmează să fie preluate din interoperaționalizare.

El precizează că ambele tipuri de cărți de identitate, simplă și electronică, vor avea dimensiunile unui permis auto sau card bancar, nu vor conține sub formă tipărită informațiile privind domiciliul, iar elementele de securitate sunt adecvate tehnologice actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here