Toţi acuzaţii din dosarul măştilor neconforme pentru MApN scapă de arest; este eliberat şi Piţurcă junior

0
GSP

Directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, Alexandru Piţurcă şi Victor Piţurcă rămân liberi.

Ei sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie că au vândut, în perioada pandemiei, măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Noaptea trecută, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie ca Gabriel Ţuţu şi Alexandru Piţurcă să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi, ca şi fostul selecţioner Victor Piţurcă, vor fi sub control judiciar cu interdicţii.

În perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu a semnat cu mai multe firme contracte pentru cumpărarea de utilaje de producere a măştilor de protecţie. Acestea s-au dovedit neconforme. Una dintre firme era controlată de Alexandru Piţurcă

Prejudiciul calculat pentru Romarm SA este de 8.647.584 lei – utilaje, materie primă, piese şi servicii.

Ţuţu s-ar fi implicat şi în distribuirea măştilor neconforme către Ministerul Apărării Naţionale printr-un prieten care nu avea legătură cu domeniul. Acesta din urmă a primit 40% din cota de profit, bani ascunşi sub forma unui contract de consultanţă.

Pentru aceste ‘servicii’, Ţuţu i-ar fi determinat pe funcţionarii din Ministerul Apărării să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, să efectueze recepţia fără problemă a produselor şi să achite la timp facturile.

„Suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, spun procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here