Ministerul Educaţiei cere abia acum o evidenţă a unităţilor de învăţământ expertizate seismic

0

Ministerul Educaţiei a transmis Ministerului Dezvoltării că vrea o situaţie defalcată pe judeţe a clădirilor cu destinaţia unităţi de învăţământ care sunt expuse riscului seismic şi care urmează să fie consolidate sau care se află deja în curs de consolidare seismică.

În acest context, a fost solicitată şi o întrevedere pentru a discuta paşii concreţi care trebuie parcurşi în vederea consolidării unităţilor de învăţământ.

Inspectoratele judeţene şi al municipiului Bucureşti trebuie să prezinte evidenţa planificării activităţilor de simulare pentru situaţii de urgenţă existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din subordine.

Potrivit Protocolului privind pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă a copiilor, elevilor şi studenţilor din învăţământul naţional preuniversitar şi superior, încheiat între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, fiecare instituţie de învăţământ are obligaţia de a organiza, conform unei planificări realizate la începutul anului şcolar, exerciţii practice de simulare privind modul de comportare şi de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă„, afirmă reprezentanţii ministerului.

CALENDARUL ANULUI ŞCOLAR 2023-2024

Ministerul Educaţiei a trimis, din nou, inspectoratelor judeţene Protocolul privind pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă a copiilor, elevilor şi studenţilor din învăţământul naţional preuniversitar şi superior. În baza acestui protocol, conducerea inspectoratelor şcolare are obligaţia de a analiza modul de organizare a acestor activităţi de simulare pentru situaţii de urgenţă în unităţile de învăţământ.

Potrivit legii, conducătorii instituţiilor publice vor dispune, până la data de 1 ianuarie 2025, începerea expertizării tehnice a clădirilor cu destinaţia unităţi sau instituţii de învăţământ construite înainte de anul 1978, pentru încadrarea acestora într-o clasă de risc seismic şi pentru fundamentarea măsurilor de intervenţie. Expertizele tehnice pentru încadrarea clădirilor şi pentru fundamentarea măsurilor de intervenţie vor fi încheiate până la data de 1 iunie 2026„, mai spune ministerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here