VIDEO – Cutremur Turcia/ O echipă de sprijin din România a mai salvat o persoană de sub dărâmături

0

Echipa de căutare-salvare RO-USAR 2 din ţara noastră, a doua trimisă în sprijinul autorităţilor din Turcia după cutremur, a reuşit să mai salveze din ruine un bărbat de 35 de ani.

După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen. În acţiunile de salvare a fost implicat personal medical şi voluntari turci. Această reuşită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt„, a precizat ISU Bucureşti-Ilfov.

Din echipă fac parte medici şi asistenţi SMURD şi un echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare.

Acţiunile echipei româneşti în Turcia

Românii au lucrat 12 ore şi au reuşit să extragă un bărbat de 35 de ani, surprins pe casa scării, într-o clădire de 6 etaje, prăbuşită complet.

Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală. Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conştientă şi cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanţei, aflată la faţa locului„, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cum au intervenit salvatorii români

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here