Aegon România vine în sprijinul românilor cu afecţiuni oncologice

0

Îmbolnăvirile oncologice au afectat 18 milioane de oameni, în 2020, potrivit World Cancer Research International, iar dintre aceştia, aproximativ 100.000 sunt români. Astfel, nu mai puţin de 4 milioane de români au pe cineva drag sau apropiat care suferă de o formă de cancer.

FOTO: Sînziana Maioreanu

– Circa 100.000 de români suferă de cancer, iar între 30 şi 50% dintre aceste îmbolnăviri pot fi prevenite.
– Cazurile de afecţiuni oncologice vor creşte la nivel mondial de la 18 milioane în 2020 la aproape 29 milioane în 2040.
– Costurile suplimentare asociate unui diagnostic de cancer pot ajunge până la 5.000 de lei lunar.
– În luna de luptă împotriva cancerului, Aegon a lansat o campanie naţională de prevenţie financiară.

Cele mai răspândite forme de cancer la nivelul anului 2020 sunt mamar, pulmonar, colorectal, de prostată şi stomacal, iar principalii factori care favorizează apariţia cancerului sunt fumatul, obezitatea şi sedentarismul.

Conform datelor din ultimii ani, în România sunt peste 5 milioane de fumători, aproape o treime dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, iar 62% dintre români nu fac niciodată sport.

Renunţând la fumat şi adoptând un stil de viaţă mai activ şi mai sănătos, între 30% şi 50% dintre îmbolnăvirile cu cancer pot fi prevenite, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

De asemenea, detectarea cât mai timpurie a bolii creşte semnificativ şansele de vindecare, iar acest lucru este posibil doar mergând la doctor.

La Aegon România suntem conştienţi că mulţi români nu reuşesc să meargă regulat la aceste controale medicale, inclusiv din considerente financiare şi de aceea acum, în luna de luptă împotriva cancerului, le venim în întâmpinare cu o soluţie integrată de prevenţie financiară în primul rând, dar şi medicală.

„La Aegon România punem accent pe prevenţie, pentru că fiecare zi contează atunci când ne luptăm cu boala. Tocmai de aceea, oferim gratuit un set de analize esenţiale în Clinicile Sante la cumpărarea noului pachet OncoPlus – care include o soluţie integrată, respectiv două asigurări prin care oferim siguranţa unui diagnostic corect şi sprijinul financiar atât de necesar în cazul îmbolnăvirii de cancer. Atunci când ne gândim la prevenţie cei mai mulţi dintre noi o asociem automat cu un stil de viaţă mai sănătos, cu vizite medicale periodice.

Acestea sunt, cu siguranţă, ingredientele cheie, la care noi mai aducem o completare – prevenţia financiară, adică acei bani de care să poţi beneficia în momentele grele, acele fonduri care să te ajute să poţi să te tratezi mai bine, să ai grijă de tine, să te recuperezi fără să ai stresul suplimentar al „şi eu de unde fac rost de bani”. Cu un mesaj integrat legat de prevenţie venim către public – să se gândească şi să acţioneze preventiv pe cele două planuri – financiar şi al sănătăţii„, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al AEGON România.

Pachetul Oncoplus cuprinde două asigurări şi un set de analize esenţiale oferit gratuit, prin care asigură românilor posibilitatea de a beneficia de a doua opinie medicală de la medici din SUA şi Europa pentru siguranţa unui diagnostic sau tratament recomandate. Pachetul mai asigură sprijin financiar de până la 30.000 de lei în caz de diagnostic oncologic şi acces rapid, în 72 de ore, la tratament gratuit în clinicile private de radioterapie Amethyst.

Ca de fiecare dată în ultimii 15 ani de când este prezentă în România, Aegon susţine prevenţia oferind soluţii accesibile de diagnostic, acces rapid la tratament, precum şi sprijin financiar, mai ales că un astfel de diagnostic poate genera costuri suplimentare de până la 5.000 de lei pe lună.

Mortalitatea globală cauzată de cancer în România este estimată la 283 decese la 100.000 de locuitori, mai mare faţă de media la nivelul UE, de 264, iar acest lucru indică existenţa unor deficienţe în diagnosticarea cancerului şi în rezultatele tratamentului, potrivit datelor Comisiei Europene privind România.

Incidenţa cancerului este în creştere la nivel global. Datele internaţionale despre cancer preluate de la Globocan sugerează că, până în 2040, cazurile de afecţiuni oncologice vor creşte de la 18 milioane în 2020 la aproape 29 milioane, cu o creştere de 21% numai în Europa.

În această campanie, suntem alături de partenerii noştri tradiţionali de business, într-un efort comun de găsire a celor mai bune soluţii pentru cazurile de diagnostic oncologic. Mesajul nostru comun este de încurajare a românilor de a se îngriji de sănătatea lor fizică, mentală şi financiară”, a mai declarat Sînziana Maioreanu.

Aegon România a decis să completeze această campanie de luptă împotriva cancerului şi cu acţiuni de suflet, care să ajute comunităţile defavorizate, copiii proveniţi din medii sărace, copii bolnavi sau cu nevoi speciale.

„Ne-am unit forţele cu partenerii noştri brokeri pentru a susţine şi cauze sociale şi să ajutăm acolo unde este mare nevoie de sprijinul nostru comun. Le mulţumim pentru implicare şi colaborare, pentru că oferă soluţiile noastre de asigurare românilor de oriunde şi, mai mult, pentru că împreună sperăm să fi adus un pic mai multă bucurie, confort şi speranţă copiilor beneficiari ai ONG-urilor pe care le-am sprijinit în această campanie – Asociaţia Magic, Asociaţia Lumea lui Ianis, Copiii nu s-au născut săraci, Fundaţia Christian Hope şi Asociaţia Mă bucur de viaţă. Lucruri bune şi frumoase se întâmplă când oamenii lucrează împreună şi demonstrează că le pasă de cei de lânga ei„, a declarat Emilia Leonte, Director Vânzări Aegon România.

Vedem însă că românii conştientizează că nimic nu este mai important decât propria sănătate, iar de la finalul lunii octombrie 2022 şi până în prezent, peste 2.000 de români au descărcat Ghidul gratuit pentru Apartinatorii Bolnavilor de cancer, care este un alt instrument prin care Aegon România a ales să se implice în lupta împotriva cancerului şi să îi ajute pe cei care trec prin momentele dificile ale aflării unui diagnostic oncologic.

Despre Aegon România
Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viaţă, planuri de pensie şi soluţii pentru investiţii. Aegon are, la nivel mondial, o tradiţie de peste 175 de ani. În total, cei peste 22.300 de angajaţi ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 34,4 de milioane de clienţi din America, Europa şi Asia. Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007, prin compania de pensii private, şi în 2008 prin compania de asigurări de viaţă. În prezent, Aegon are în România peste un milion de clienţi şi 150 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here