O aplicaţie din grijă pentru mame: Ce pericole sunt pe internet în articole despre creşterea copiilor

0

Reţelele social media au devenit mediile preferate de hackerii care vizează furtul de date personale, precum datele de accesare ale anumitor platforme, dar şi informaţii bancare sau alte date personale ale utilizatorilor.

Potrivit unei analize a Identity Theft Resource Center, numărul de atacuri prin social media au crescut cu 1.000% în 2022, comparabil cu anul precedent.

În acelaşi timp, platformele social media au devenit printre principalele medii de informare pentru tinerele mame, acestea alegând, de multe ori, Facebook, Instagram, Twitter sau YouTube pentru a afla sfaturi de parenting sau pentru a face achiziţii de produse dedicate.

Potrivit unui studiu recent realizat de Mommy HAI, aplicaţie dedicată mamelor şi femeilor însărcinate, reclamele şi anunţurile din social media sunt printre principalii factori care influenţează comportamentele de cumpărare ale acestora.

DETALII AICI

79% dintre acestea sunt influenţate de recomandările primite în mediul online. Totodată, 81% dintre mame preferă să achiziţioneze online produse pentru copii.

„Obiectivul de la care am plecat când am gândit aplicaţia Mommy HAI a fost să le oferim mamelor acces la un mediu sigur, în care să găsească doar locaţii, produse şi servicii pentru copiii lor. Un spaţiu online în care fiecare brand care ni se alătură ca şi colaborator activ să aibă un cont validat. Acest lucru se întâmplă după semnarea unui contract cu termeni şi condiţii foarte clare în ceea ce priveşte securitatea utilizatorilor, informaţiile actualizate prin şabloanele pe care le punem la dispoziţie, cât şi comunicarea cu aceştia fără spam-uri şi notificări excesive”, declară Stefana Rondak, fondatorea aplicaţiei Mommy HAI.

Care sunt principalele pericole de care trebuie să se ferească mamele în mediul online

Tot mai mulţi utilizatori ai internetului folosesc adesea parole simple, uşor de spart de către hackeri.

Potrivit unui raport al companiei de securitate informatică Eset, în anul 2021 se înregistra o creştere de aproximativ 65% a combinaţiilor de nume de utilizatori care se aflau pe lista de atac a hackerilor.

Tot atâtea parole simple au fost înregistrate ca fiind uşor de spart, ceea ce nu duce decât la uşurarea muncii atacatorilor din mediul online şi la creşterea continuă a procentului celor afectaţi, explică experţii în securitate cibernetică.

Deşi la început poate părea o bătaie de cap pentru utilizator, acesta îşi poate înregistra contul folosind doar parole care să conţină variaţii de numere, cifre, majuscule şi caractere speciale.

Atacurile de tip phishing prin mesaje capcană din partea unor conturi social media false

Hackerii folosesc conturile false cu ajutorul cărora livrează utilizatorilor link-uri suspecte, care, odată accesate, îi pot lăsa pe cei care le-au deschis, fără contul de pe reţeaua de socializare sau chiar fără datele cu caracter personal.

În aplicaţia Mommy HAI, utilizatorul şi brandul nu comunică direct prin ferestre de tip chat, scopul fiind strict de expunere a produselor şi serviciilor, cât şi de transmitere a mesajelor de promovare, a ofertelor şi campaniilor, pe care mamele din contul lor de utilizatori, le pot filtra şi sorta în funcţie de nevoi şi interese.

Cumpărăturile de pe platforme nesigure pot vulerabiliza datele bancare

Prin iniţierea de achiziţii online pe platforme nesigure, utilizatorii se expun la riscuri majore, care merg până la vulnerabilităţi ale datelor bancare, care pot oferi atacatorilor accesul la conturile bancare ale utilizatorilor. În aplicaţia Mommy HAI, utilizatorul poate achiziţiona direct produse, servicii, chiar şi bilete, însă fără să aibă posibilitatea de a-şi salva datele bancare.

Deşi procedura presupune ca la fiecare achiziţie să refacă acest traseu de introducere a datelor, echipa a hotărât că siguranţa utilizatorului primează şi merită să i se aloce cele aproximativ 2 minute pentru introducerea informaţiilor.

Care sunt avantajele aplicaţiilor

Aplicaţia pune la dispoziţia mamelor sistemul de planificare în funcţie de distanţa faţă de locul în care se află, de ora aleasă şi de activităţile adăugate în itinerar. De asemenea, toate brandurile existente în aplicaţie au profilul creat după acelaşi şablon, astfel încât utilizatorul să aibă acces uşor şi să vizualizeze informaţia completă. Astfel, utilizatorii au acces doar la evenimentele, magazinele şi furnizorii de servicii pentru copii, fără interferenţa altor anunţuri irelevante pentru ele, datorită filtrelor atent selectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here