Taxe și impozite plătite direct de pe telefon. S-a lansat aplicația Ghișeul.ro

0
Stiri pe surse

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghișeul.ro, la care s-a lucrat mai mult de un an. În acest fel, taxele, impozitele, amenzile vor putea fi plătite direct, de pe telefon, iar cazierul judiciar, va putea fi obținut și el online, potrivit stirileprotv.ro.

La aproape 11 ani de la lansarea platformei ghișeul.ro, a fost lansată și aplicația gratuită cu același nume. În ultimul deceniu, aproape 9 milioane de taxe și impozite au fost plătite online, dintre care 40% au fost procesate numai în ultimul an. În 70% din localități, aceste taxe încă se achită fizic, la ghișeu.

Citiți și: Ioan Simion, fondatorul spitalului SanConfind Câmpina: La noi e interzis ”ciubucul”

„Este o simplă opțiune cu recunoaștere facială, odată activată, noi ne vom putea autentifica direct”, explică reprezentanții Ministerului Digitalizării.

Va fi nevoie doar de o fotografie la buletin

Acest lucru le permite titularilor de conturi să se conecteze la aplicație. Va fi nevoie doar de o fotografie la buletin și recunoașterea facială.

Autoritățile promit că prin aplicația mobilă Ghișeul.ro românii își vor putea plăti rapid și sigur peste 350 de tipuri de servicii publice, taxe și impozite.

„Precizăm că într-o săptămână, funcţionalitatea de a avea cazierul judiciar online va fi disponibilă din browser, deci nu din aplicație, dar în cel mai scurt timp, vorbim de câteva luni, cel mult, va putea fi integrată și în aplicație această funcționalitate”, a mai spus Sebastian Burduja – Ministrul Digitalizării, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here