Nicolae Ciucă: Cel mai bun an din perspectiva valorificării fondurilor europene

0

Premierul Nicolae Ciucă susţine că, la 16 ani de la aderare, beneficiile apartenenţei noastre la UE produc rezultate tangibile, iar anul 2022 a fost cel mai bun din perspectiva valorificării fondurilor europene.

„Solidaritatea, expertiza și fondurile europene sunt elemente decisive care asigură României cercul de siguranță de care are nevoie pentru depășirea perioadei complicate pe care o traversăm”, spune Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat, duminică, pe Facebook.

Potrivit acestuia, la 16 ani de la aderare, beneficiile apartenenței României la UE produc rezultate tangibile: economia națională este în creștere, finanțările europene și-au pus amprenta asupra dezvoltării infrastructurii, sănătății, educației și comunităților locale, iar programele sociale vin în sprijinul cetățenilor, mai ales al celor vulnerabili, care au mai multă nevoie de ocrotire.

„Faptul că 2022 a fost cel mai bun an de până acum al României din perspectiva valorificării fondurilor europene este, de asemenea, expresia solidarității europene. Pregătirea proiectelor, reformelor și documentațiilor necesare confirmă consolidarea acestei direcții în 2023 și în următorii ani”, menționează prim-ministrul României.

Fonduri de 46 miliarde de euro pentru dezvoltarea României

„Avem aprobate programele aferente Politicii de Coeziune 2021-2027, ceea ce înseamnă validarea celor 46 de miliarde de euro care ne vor aduce investiții masive în spitale mai sigure, infrastructură de transport, modernizarea infrastructurii de apă și susținerea mediului de afaceri”, spune Nicolae Ciucă.

Sursa: Facebook, Guvernul României

„În următoarele zile vor intra fondurile aferente celei de a doua cereri de plată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ceea ce înseamnă că doar din acest mecanism de finanţare România beneficiază în aproximativ un an de circa 9,2 miliarde euro, având în vedere şi prefinanţarea”, spune șeful Executivului.

Premierul recunoaşte că integrarea României în UE nu ar fi fost posibilă fără susţinerea cetăţenilor şi a partenerilor sociali.

„Transformarea majoră a României şi aprofundarea procesului de integrare nu ar fi fost însă posibile fără susţinerea fermă şi deschisă a cetăţenilor români, a partenerilor sociali şi a întregii societăţi româneşti. Această energie socială coagulează idei, motivează şi inspiră proiectele de care România are nevoie pentru a-şi urma mai departe drumul spre dezvoltare, în marea familie europeană”, se încheie mesajul premierului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here