Vreme rece, ploi şi condiţii de grindină în Bucureşti până luni

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o prognoză de vreme urâtă pentru Capitală până luni.

Înnorările se vor accentua treptat şi mai ales spre seara de vineri şi la începutul nopţii vor fi perioade în care se vor semnala averse (în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 5…7 l/mp şi izolat de peste 10 l/mp), descărcări electrice şi cu o probabilitate destul de mare căderi de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată, în special asociate averselor. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

De sâmbătă până luni, vremea va fi închisă şi vor fi perioade în care va ploua. Ploile vor fi mai intense pe parcursul zilei de duminică (4 aprilie) şi în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie).

Prin acumulare, cantităţile de apă vor fi însemnate, astfel încât, până la sfârşitul intervalului, se vor totaliza în medie 15…20 l/mp şi izolat 25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă, în scădere semnificativă faţă de zilele precedente, va fi de 11…12 grade sâmbătă (03 aprilie), iar duminică se va situa în jurul valorii de 8 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 6 grade.

În ţară vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul şi sud-estul ţării în după-amiaza şi în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice şi izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru şi în zona montană.

Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar sâmbătă (03 aprilie) şi în sud şi sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here