„Vinerea verde” – Iohannis a venit la Cotroceni cu bicicleta

0

Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu bicicleta, vineri, la Cotroceni, alăturându-se astfel campaniei „Vinerea Verde”.

„Am venit astăzi cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania ‘Vinerea Verde’, o campanie care a început acum câteva săptămâni şi pe care o găsesc foarte bună. Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ sau chiar să meargă pe jos, este sănătos şi decongestionează traficul”, a declarat şeful statului.

El le-a recomandat românilor să mai schimbe rutina în ceea ce priveşte transportul.

„Încercaţi să lăsaţi maşina personală acasă. Mergeţi pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Merită, fiindcă astfel vom reduce poluarea în oraşele noastre şi întreaga mişcare în oraş va fi mai relaxată şi mai plăcută, nemaivorbind de beneficiile pentru sănătatea fiecăruia, că ne mişcăm un pic”, a spus preşedintele.

În martie, Ministerul Mediului a lansat campania „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here