Alte 163.200 doze de vaccin AstraZeneca ajung în România

0

Institutul „Cantacuzino” va primi, joi, încă 163.200 doze de vaccin anti-COVID AstraZeneca, după care vor fi distribuite în centrele regionale din ţară.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului şi a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, preciza recent că noile date arată că vaccinul AstraZeneca poate fi administrat şi persoanelor peste 65 de ani. Doar că este nevoie şi de acceptul Agenţiei Europene a Medicamentului, pentru ca România să crească pragul de vârstă pentru acest vaccin, care în prezent este recomandat pentru 18 – 55 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here