Un avion MiG-21 LanceR s-a prăbuşit. Starea pilotului român

0

O aeronavăMiG-21 LanceR s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Aeronava decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona localităţii Dedrad, judeţul Mureş, în afara ariilor locuite.

Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranţă, în jurul orei 15.00.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marţi, 20 aprilie, este stabilă.

Ofiţerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viaţa sa nu este în pericol şi a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 şi are o experienţă de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operaţional pe aeronave MiG-21 LanceR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here