Libertate de la 1 iunie? Ce spune premierul Cîţu

0

Data de 1 iunie a fost stabilită de autorităţi ca un punct de reper pentru „revenirea la normalitate a României” în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Victoria în care a vorbit despre un comitet interministerial, din care ar urma să facă parte şi sindicate şi patronate.

„Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. De fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, a explicat el.

La discuţii vor fi invitaţi reprezentanţi din toate ministerele, din sindicate şi din patronate.

Totodată, Florin Cîţu a arătat subliniat luni că nu se va schimba ora de închidere a magazinelor în weekend în localităţile cu rată mai mare de infectare, motivând că aceste măsuri dau rezultate.

Şeful Executivului a adăugat că în România nu se va aplica certificatul verde, aflat în discuţia autorităţilor de la Bruxelles, astfel că românii nu vor avea nevoie de acest document pentru a merge în concediu.

„În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără”, a mai spus Cîţu, exprimându-şi speranţa că de la 1 iunie vor putea fi luate mai multe măsuri de relaxare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here