VIDEO Un câştigător pentru lotul 4 (între Tigveni şi Curtea de Argeş) al autostrăzii Sibiu – Piteşti

0

Firma austriacă Porr este câştigătorul execuţiei lotului 4 al autostrăzii Sibiu Piteşti, sectorul de 10 km cuprins între Tigveni şi Curtea de Argeş.

Conform Asociaţiei Pro Infrastructură, dacă nu vor fi contestaţii, contractul de 2 miliarde lei poate fi semnat în luna martie.

Valoarea contractului este mare pentru că implică un tunel de 1,3 km de pe Valea râului Topolog pe Valea Argeşului.

Nodul rutier Tigveni din capăt e inclus de asemenea în acest lot, astfel că traficul poate fi descărcat în DN73C.

Foto: Asociaţia Pro Infrastructură

În continuarea autostrăzii, de construirea lotului 5 Curtea de Argeş – Piteşti se ocupă firma italiană Astaldi. Contractul a fost semnat în martie 2020. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în urmă cu 7 luni şi conţine o perioadă de proiectare de 12 luni. În primavară ar putea începe lucrările.

„Adevărata utilitate a trecerii montane va veni doar odată cu construirea lotului 3, cel mai lung, scump şi dificil din toată autostrada A1. El realizează trecerea între Valea Oltului şi Valea Topolog şi are 37 km. Licitaţia cu pre-calificare se află în desfăşurare. În 27 noiembrie 2020 au fost depuse 15 candidaturi. Valoarea estimată pentru acest lot e 5 miliarde de lei”, spun cei de la Pro Infrastructură.

Lotul 2, între Boiţa şi Cornetu, este cel mai întârziat lot al autostrăzii Sibiu – Piteşti. Procedura de licitaţie cu pre-calificare a fost lansată abia în luna decembrie 2020. Autostrada are 31 km de-a lungul defileului Oltului, cu un cost estimat de 4,6 miliarde lei.

Lotul 1, între Sibiu şi Boiţa, va fi construit tot de firma austriacă Porr, având un progres fizic de 31%. Estimăm că la finalul anului 2022 sau începutul anului 2023 poate fi dat în trafic.

Citeşte şi

VIDEO Cum avansează lucrările la autostrada Sibiu-Pitești

Bătălie mare între constructori pentru un lot din autostrada Sibiu-Pitești, proiect de peste 1 mld. euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here