Vaccinare anti-Covid. România coboară în clasamentul țărilor cu cele mai multe doze la suta de locuitori

0

Cea mai mare campanie de vaccinare din istorie a ajuns la 299 de milioane de doze administrate în 111 țări, potrivit datelor centralizate de Bloomberg, transmite Hotnews.ro.

Cea mai bine clasată țară este Israelul, care a ajuns să dețină cel mai ridicat grad de imunizare a populației, peste 95 de doze la suta de locuitori, fiind urmat de micul paradis turistic Seychelles – 85 doze/100 locuitori. Pe următoarele locuri se află Emiratele Arabe Unite – 58, o altă mică națiune turistică, Maldive – 39 și Marea Britanie, cu 34 de doze/100 locuitori.

România a coborât în top în ultimele săptămâni, fiind pe locul 30 în lume cu 9,18 doze la suta de locuitori, doar puțin peste media UE, care este de 8,96 doze/100 de locuitori. Pe 16 februarie, România era pe locul 13 în acest ”clasament”.

În SUA, țară care a raportat în total aproape 30 de milioane de cazuri de coronavirus, au fost făcute 87,9 milioane de doze. Ritmul de vaccinare din ultima săptămână a fost de 2,16 milioane de doze pe zi, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de 6 luni pentru a imuniza cu două doze 75% din populația Statelor Unite, informează Hotnews.ro

Sursa: Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here