Sancţiuni în cazul tânărului vaccinat cu seruri diferite la Romexpo

0

Inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au efectuat un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de-a doua doză.

Inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri sau protocoale de lucru, iar personalul medical şi auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă – adică triaj epidemiologic, înregistrarea pacientului cu scanarea cărţii de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare şi eliberarea adeverinţei.

Centrul de vaccinare, aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman, a primit o amendă de 20.000 de lei pentru neîntocmirea procedurilor şi a protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor.

O amendă de 2.000 de lei a fost dată medicului coordonator, iar aceeaşi sumă pentru asistentul medical de la centrul de la Romexpo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here