În România sunt cel puţin 14.000 de persoane fără studii terminate, dar apte de muncă, care primesc ajutor social, conform unor informaţii furnizate de Ministerele Muncii şi Educaţiei.
Miniştrii Raluca Turcan şi Sorin Cîmpeanu au discutat, joi, despre soluţiile cele mai potrivite pentru persoanele sărace, beneficiare ale venitului minim garantat, care ar putea fi active pe piaţa muncii.
Au fost evaluate persoanele care primesc ajutor social şi au fost identificate 14.000 de persoane fără studii finalizate la nivel primar sau gimnazial – persoane care nu au un loc de muncă şi al căror venit este doar cel din ajutorul social.
„Prin programul „A doua Şansă”, Ministerul Educaţiei va asigura locuri pentru persoanele care sunt apte de muncă, dar nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde există această nevoie. De asemenea, vor fi asigurate locuri şi condiţii pentru ca aceste persoane să poată obţine o calificare profesională care, ulterior, să le permită angajarea pe piaţa muncii”, se precizează într-un comunicat de presă.
Iar Ministerul Muncii va oferi consiliere şi sprijin pentru ca beneficiarii programului „A doua Şansă” să se poată angaja pe piaţa muncii cât mai repede posibil.