Roxen cu piesa „Amnesia” reprezintă România în prima semifinală de la Eurovision – VIDEO

0

Roxen, cântăreaţa care va reprezenta România la Eurovision anul acesta, va intra în concurs cu numărul 13 pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, de pe 18 mai.

Ea va cânta piesa „Amnesia”.

Tot atunci vor concura reprezentaţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.

Doar zece vor merge mai departe, în finala din 22 mai.

Alţi zece artişti se vor aleşi în a doua semifinală, la care se adaugă reprezentanţii ţării gazdă şi ai Big Five – Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Potrivit TVR, organizatorul competiţiei în România, Roxen a început să cânte de la o vârstă fragedă, cucerind trofeu după trofeu la diverse concursuri locale de talente. Debutul său a fost marcat de colaborarea cu Sickotoy pentru piesa „You Don’t Love Me”, care a atins performanţe remarcabile, ajungând pe primele 10 poziţii ale celor mai difuzate piese la radio atât în topurile din România, cât şi în cele din Bulgaria, şi s-a regăsit, totodată, şi în playlist-urile radiourilor din Franţa, Mexic, Spania, SUA şi Turcia.

Single-ul său de debut – „Ce-ţi cântă dragostea” – a devenit una dintre cele mai difuzate piese din 2020, dominând topurile timp de 7 săptămâni şi însumând peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediţia din 2020 a competiţiei Eurovision, Roxen a lansat 5 piese pentru selecţia naţională, piesa Alcohol You fiind desemnată câştigătoare.

Din cauza pandemiei COVID-19, competiţia Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediţia din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă: „Amnesia”.

Despre cântăreaţă:

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de ţări. Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată din cauza pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here