Cum a debutat vaccinarea anti-Covid pentru populaţia generală

0

Luni a început etapa a III-a de vaccinare anti-Covid, pentru populaţia generală, iar potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), 47.000 persoane s-au programat până la ora 18.00 la vaccinare, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile.

Ritmul de înscriere în cursul zilei pe listele de aşteptare a crescut de la 322 rezervări/minut în intervalul 09.00-10.00, la 1.243 rezervări/minut între orele 11.00-13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13:00-15:00.

Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcţionare pe parcursul zilei, spun oficialii de la Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Platforma de programare a fost actualizată în cursul nopţii de duminică spre luni, iar dimineaţă listele de aşteptare au fost activate progresiv, potrivit unei programări pe judeţe. De asemenea, pe toată durata desfăşurării operaţiunilor tehnice de implementare a listelor de aşteptare platforma a fost deschisă publicului.

În continuare, programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore.

Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de aşteptare, însă pierde poziţia ocupată iniţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here