Cel mai mare proiect de infrastructură în jurul Capitalei, anunţat de Nicuşor Dan

0

Primarul general, Nicuşor Dan, propune cel mai mare proiect de infrastructură în jurul Capitalei: trenul metropolitan, care este menit să rezolve problema traficului.

„Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, am propus finanțarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri”, a anunţat edilul.

Proiectul presupune reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, achiziţionarea de 50 de trenuri electrice.

Care vor fi cele 8 tronsoane de cale ferată modernă în jurul Capitalei:

Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest

Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul

Gara de Vest – Stația Vasile Milea

Gara de Nord – Chitila – Scroviștea

Gara Obor – Brănești – Islaz

Gara de Nord – Chiajna – Grădinari

Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea

Gara de Nord – Săbăreni

Valoarea totală a acestor 9 proiecte, precizează primarul, este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea trenului metropolitan va fi cooptate Ministerul Transporturilor, Consiliul Județean Ilfov și primăriile mai multor localități învecinate Capitalei.

„E o investiție de mare anvergură, care va avea un impact pozitiv atât asupra mobilității în București și Ilfov, cât și asupra calității mediului”, afirmă Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here