Vremea se răceşte în toată ţara

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a ţării.

Duminică (28 februarie) şi luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice şi în zona de munte. Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali se vor depăşi 80…90 km/h.

Vremea va fi mai rece faţă de săptămâna în curs, însă temperaturilor rămân mult mai mari decât cele specifice perioadei. Maxima va fi în jur de 14 grade, iar minima – 2 – 3 grade. Dimineaţa se va forma ceaţă.

La Bucureşti vor fi cel mult 9 – 10 grade Celsius, cu o minimă de minus un grad – zero grade. Este posibil să plouă spre seară.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1.500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), şi pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here