Mai multe vaccinuri anti-COVID ajung în România; programările sunt în creştere

0

Autorităţile au anunţat că luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, respectiv 214.110 doze, care vor fi livrate pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Reamintim că începând cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer/BioNTech, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât şi prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

De sâmbătă până duminică la prânz, s-au programat pentru vaccinare 145.981 de persoane în cele 130 de noi cabinete care se vor deschide de luni, fiind utilizat vaccinul Pfizer/BioNTech, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2.

Capacitatea de vaccinare ar fi de circa 60 de persoane pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here