Orban vrea să guverneze singur cu miniștri puși de Iohannis. USR-PLUS, ALDE, PMP și UDMR spun că vor negocieri democratice. Orban negociază voturi pe ascuns cu PSD

0

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a încercat, marți, să-i convingă pe liderii partidelor de Opoziție să voteze Guvernul PNL, prezentându-le și lista miniștrilor care vor face parte din Cabinet. Numele miniștrilor au fost bătute în cuie la întâlnirea care a avut loc sâmbătă, la sediul PNL, între liderii partidului și președintele Klaus Iohannis. Audierea lor în Parlament ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, iar votul de învestire, peste două săptămâni, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. 

Liderii Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, au decis miercuri într-o ședință să nu voteze în Parlament guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare. Decizia ar putea fi schimbată doar dacă în discuția de azi dintre Victor Ponta și Ludovic Orban ar apărea o ofertă de nerefuzat pentru Pro România.

Orban a recunoscut astazi ca negociaza 1 la 1 cu parlamentari PSD, adica sa obtina voturi la bucata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here