Burse pentru români la Brunel University London și taxe de studiu la fel ca pentru studenții din Marea Britanie

0

Ca urmare a pandemiei, care s-a suprapus și cu momentul BREXIT, interesul pentru studiile în străinătate și mai ales în UK a avut de suferit. Marea Britanie, destinație de studiu preferată de tinerii români, începe să se adapteze la noul context.

PedagoTeca prezintă o serie de interviuri cu reprezentanți ai universităților din Marea Britanie, care ne vor spune cum s-au adaptat acestea la noul context, ce oferă tinerilor români și ce trebuie să facă aceștia pentru a studia în continuare la o universitate din Regatul Unit.

Interviu cu Karen Arnold, International Recruitment Manager, Brunel University London

Ce părere aveți despre studenții români? Cum se integrează aceștia în mediul universitar pe care îl reprezentați?

Karen Arnold: La Universitatea Brunel din Londra studiază aproximativ 14,000 de studenți. Dintre aceștia  20% sunt din afara UK, studenții români fiind parte integrată a comunității noastre.

În cadrul universității avem peste 150 de cluburi și asociații diferite care ajută la integrarea în mediul univeristar. Avem chiar și o asociație românească unde aceștia se pot înscrie.

Către ce domenii de studiu se îndreaptă cei mai mulți studenți români?

Karen Arnold:La Universitatea Brunel din Londra avem multe domenii de studiu, iar interesele se schimbă de la an la an. În general, studenții români aleg Afaceri & Management, Informatică, Psihologie, Drept, Film&TV, Inginerie Mecanică, Design de Jocuri și Științe biomedicale.

Ce oportunități concrete oferă universitatea dumneavoastră studenților români?

Karen Arnold: Universitatea dispune de un campus care oferă tot ce ar putea avea nevoie studenții, de la săli de sport, centru de arte, asociații studențești, locuri de rugăciune sau cazare, toate în centrul Londrei.

Studenții vor învăța să facă față lumii reale. Predarea noastră are la bază cercetări internaționale și este pusă în practică de către experți. Aceștia folosesc în actul de predare cele mai bune echipamente, pentru a avea o experiență cât mai apropiată de activitățile de la locul de muncă.

Ca urmare a Brexitului, studenții din UE nu mai sunt eligibili pentru statutul de taxă locală. Aveți o ofertă specială pentru studenții din UE sau trebuie să plătească taxe de nivel internațional?

Karen Arnold: Pentru înscrierea în anul universitar 2021/22, studenții eligibili din UE vor avea aceleași taxe de școlarizare ca studenții din Regatul Unit. Facem acest lucru pentru a sprijini studenții din UE în această perioadă de tranziție. În plus, acestea vor fi menținute la același nivel pe toată perioada de studiu. Taxele UE pentru 2022 nu sunt încă stabilite.

Taxa de studiu pentru licență atât pentru studenții din Marea Britanie, cât și pentru cei din Europa pentru anul 2021 este de 9,250 lire sterline. De asemenea, taxa pentru programele postuniversitare variază între 8,485 – 10,750 lire sterline.

Din păcate, nu oferim burse complete, dar studenții români pot să acceseze o bursă din programul nostru „Scholarships and Bursaries | Brunel University London”.

Mai multe detalii despre studiile în Marea Britanie putețí citi pe Pedagoteca și de la târgul virutal educațional World Education Fair 18 februarie. Înscrierile și participarea se fac online AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here