A murit Christopher Plummer. Avea 91 de ani

0
Christopher Plummer attends the "Knives Out" premiere during the 2019 Toronto International Film Festival at Princess of Wales Theatre on September 07, 2019 in Toronto, Canada. Photo by Lionel Hahn/Abaca/Sipa USA(Sipa via AP Images)

Actorul canadian Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani, anunţă presa internaţională.

S-a născut în Toronto, la 13 decembrie 1929, într-o familie înstărită. A fost strănepotul lui Sir John Abbott, al treilea prim-ministru al Canadei.

Unul dintre cele mai îndrăgite roluri de către public a fost cel al căpitanului von Trapp din „Sunetul muzicii” (1965), unde a jucat alături de Julie Andrews.

În 2012 a devenit cel mai în vârstă actor care câştigă un premiu Oscar, pentru rolul secundar din „Beginners”, când a ironizat celebra statuetă că este doar cu doi ani mai mare ca el, dar i-a lipsit toată viaţa.

A jucat în peste 100 de filme, a câştigat două premii Tony, două Emmy.

Cariera sa nu a încetat la bătrâneţe, astfel că a făcut parte din echipa de la ‘The Insider’ (1999), alături de Al Pacino şi
Russell Crowe. Au urmat, printre altele, ‘A Beautiful Mind’ (2001), ‘Inside Man’ (2006), ‘Up’, ‘The Imaginarium of Doctor Parnassus’ (2009), ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ (2011)

Fiica sa, Amanda Plummer, este de asemenea actriţă şi a câştigat un premiu Tony.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here