Vaccinare anti-COVID – Cine decide prioritizarea? Vlad Voiculescu sare iarăşi în faţă

0

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat sâmbătă seară că locurile disponibile pentru vaccinare vor fi alocate doar vârstnicilor, persoanelor cu boli cronice sau cu handicap, precum şi celor care au grijă de acestea.

Vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani. Vedem, de asemenea, că 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice. Acesta este motivul pentru care am propus premierului – şi avem acceptul dânsului – ca în perioada următoare pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu un handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia. Repet, pe perioada lunii februarie, toate locurile care vor fi oferite în platforma de programare vor merge către aceştia, nu către alte persoane„, a afirmat Voiculescu într-o conferinţă de presă.

Nu este prima dată când ministrul Sănătăţii se exprimă cu privire la modificarea strategiei de vaccinare, care în prezent ţine de un comitet special, condus de medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Voiculescu a făcut referire recent şi la faptul că sunt multe centre de vaccinare anti-COVID „închise”, la care populaţia nu are acces. Valeriu Gheorghiţă a explicat la Digi24 că aceste centre ţin de Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, că vaccinarea a avut succes şi acolo, în condiţiile în care le sunt alocate cu mult mai puţine doze decât ajung, zilnici, în centrele „deschise”, unde se programează populaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here