Un înalt ierarh greco-catolic a murit la 62 de ani. Fusese diagnosticat cu COVID-19, dar starea sa de sănătate se ameliorase

0

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a decedat la vârsta de 62 de ani, potrivit site-ului bisericaromanaunita.ro.

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoştinţa tuturor credincioşilor greco-catolici şi a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viaţă la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca. În ciuda faptului că starea sănătăţii Preasfinţiei Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 şi se apropia de sfârşitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanţa, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, au anunţat reprezentanţii bisericii.

Florentin Crihălmeanu s-a născut în Iaşi, la 17 septembrie 1959. A fost hirotonit preot la data de 9 septembrie 1990 de către PS George Guţiu. În 1992 a obţinut diploma de Bacalaureat în Teologie, iar în 1994 – cea de Licenţă în Teologie Biblică.

La 9 noiembrie 1996 a fost numit Episcop auxiliar al Eparhiei de Cluj-Gherla, fiind consacrat Episcop la 6 ianuarie 1997, de către Papa Ioan Paul al II-lea. În data de 18 iulie 2002, a fost numit Episcop eparhial de Cluj-Gherla iar la 6 august 2002 a fost înscăunat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here