Preşedintele Iohannis a anunţat că vineri va fi vaccinat public

0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, în cadrul primei conferinţe de presă din acest an, că va fi vaccinat vineri, public, în debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare.

În această etapă urmează să se vaccineze persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, personalul didactic, personalul essential, precum cel din instituţiile administraţiei prezidenţiale.

Klaus Iohannis a precizat că nu a dorit să fie vaccinat în prima etapă a campaniei pentru a nu i se reproşa că „s-a băgat în faţă”.
„Ar fi fost probabil mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare, în care este prevăzută vaccinarea personalul din învăţământ, peste 65 de ani, cu boli cronice, dar şi a personalului esenţial. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua eu mă voi vaccina public vineri”, a spus preşedintele.

Referitor la promovarea campaniei de vaccinare, preşedintele este de părere că aceasta trebuie făcută mai „intens”.

„S-a făcut o campanie, dar e nevoie de foarte multă turare. În afară de această campanie, trebuie să existe unele exemple personale şi eu intenţionez să dau un astfel de exemplu. Eu sunt convins că vaccinarea e esenţială. Majoritatea cadrelor medicale s-a vaccinat. Sigur, vaccinarea nu e obligatorie, nici nu ne dorim, vaccinarea e organizată de stat pentru toţi românii şi oamenii se vor convinge că asta e soluţia”, a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here