Care va fi soarta Rezervaţiei Delta Dunării? Ivan Patzaichin – dat la o parte. „Am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea”

0

Fostul canoist Ivan Patzaichin, multiplu campion internaţional, a anunţat că se retrage din procesul de selecţie a unui guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), susţinând că a fost „atacat violent” din această cauză. El fusese solicitat să participe la această selecţie de către liderii USR PLUS.

Poziţia lui Patzaichin

Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea pe acest subiect.
Sunt mulţi oameni de calitate în Tulcea şi sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora şi fără mine. Aşa că mă voi retrage din această activitate
„, a precizat Patzaichin într-un mesaj pe Facebook.

Marele campion îşi manifestă în continuare interesul pentru dezvoltarea zonei în beneficiul locuitorilor şi nimic mai mult.

Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei şi la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu şi mereu acest lucru, sau prin prezenţa mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase şi le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârşit„, a adăugat el.

Delta este o comoară unică pe Pământ

Campionul României a apreciat atunci când i s-a făcut invitaţia că nu va fi „decât un liant care să ajute dialogul”.

Cei ce vor conduce această instituție trebuie întâi să ne convingă că au o viziune, că înțeleg lumea noastră de azi, știu ce oportunități există și sunt deprinși să gândească pe termen lung.Voi face tot ce pot ca să găsim, împreună, la vedere, o echipă competentă și inimoasă care să își asume această sarcină, pentru că Delta este o comoară unică pe Pământ„, sublinia el la momentul respectiv.

Planurile iniţiale ale USR PLUS

Recent, Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, anunţa că, împreună cu Dan Barna, l-a rugat pe Ivan Patzaichin să se implice în alegerea unui guvernator potrivit.

La acel moment, Patzaichin ar fi fost de acord. Această numire a revenit USR PLUS după negocierile cu partenerii de coaliţie.

Ivan Patzaichin va forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociaţii şi actori relevanţi şi cu interese de protecţie a mediului, dar şi de dezvoltare comunitară diverse. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunităţii„, explica Cioloş paşii care vor urma.

El spunea că nu este de acord cu o decizie politică pentru această funcţie, ci cu una care să implice comunitatea locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here