Cum a salvat America industria luxului

0
LS Retail

SUA au fost liderul surpriză al sectorului de lux pe tot cuprinsul anului trecut, iar milioane de americani continuă să își deschidă portofelele pentru genți Christian Dior sau bijuterii Cartier.

Deși China este încă legată de averea „Big Luxury, focarele de Covid și agenda de „prosperitate comună” a președintelui Xi Jinping au redus apetitul aprig al țării pentru bunuri scumpe și de ultimă generație.

De exemplu, în sectorul ceasurilor, SUA au depășit China pentru a deveni cea mai mare piață a exporturilor de branduri elvețiene. De asemenea, consumatorii profită de creșterea pieței artei contemporane, cu achiziții masive de jetoane nefungibile(NFT) și de apetitul pentru bijuterii de top care stimulează companii precum Cie Financiere Richemont SA, proprietarul Cartier.

Cel mai mare câștigător

Cel mai mare câștigător corporativ este LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE și Tiffany, cu o campanie publicitară condusă de Jay-Z și Beyonce. Aceste parteneriate au ajutat LVMH să conecteze luxul european cu piața americană, a spus Bernard Arnault, CEO-ul LVMH.

Gucci și Balenciaga de la Kering SA, “au beneficiat de puterea de cumpărare a clienților americani tineri”, potrivit analiștilor Bloomberg. Același lucru este valabil pentru Moncler și Burberry. În trecut, luxul american era foarte concentrat în bastioanele de retail din New York, Los Angeles și Chicago, iar sectorul era foarte dependent de magazinele universale. Azi, odată cu creșterea puterii de cumpărare și cu americanii mai înstăriți care se mută în alte orașe, multe mai multe regiuni prosperă.

Prada SpA, de exemplu, are deja magazine în Dallas și Houston dar planifică extinderi în Austin, Atlanta, Seattle și zonele metropolitane Baltimore-Washington DC.  Switzerland Group Watches  deschide magazine în Cincinnati, Minneapolis și Plano, Texas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here