Video EMOȚIONANT – Autostrada Zăpezii. Primii 10 kilometri pentru un director de nota 10 #Horia Stancu

0

A fost deschisă circulația pe tronsonul de autostradă Cristian-Râșnov, primii 10 kilometri de șosea de mare viteză din “Autostrada Zăpezii” – Comarnic-Brașov.

Lucrările de construcție la cei 10 km, din care 6,3 în regim de autostradă, iar 3,56 km drum de legătură, în regim de drum expres (4 benzi de circulație), au început în mai 2019, iar unul dintre promotorii acestui proiect a fost directorul regionalei Brașov – Horia Stancu.

Din nefericire, la un an de la demararea lucrărilor Horia Stancu s-a stins din viață, în urma unui accident vascular din 28 aprilie 2020.

MOMENT EMOȚIONANT

Horia Stancu nu a fost uitat de colegii din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care i-au dedicat un moment special în cadrul ceremoniei de inaugurare a capătului de Autostradă Râșnov – Cristian. Astfel, cum nu a putut participa la eveniment, directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, a avut o intervenție video, în care a vorbit despre Horia Stancu, scrie brasovmetropolitan.ro

„Pentru mine este și un moment trist astăzi. Când mi-am început activitatea la conducerea companiei  și am avut prima întâlnire cu directorii de regionale, am remarcat un om deosebit, iar acela era Horia Stancu. Horia era directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Brașov și cu el conversam în fiecare seară, în drumul meu spre casă, despre situația drumurilor din Brașov. De fiecare dată mă ținea la curent cu modul în care se desfășoară lucrările pe tronsonul Râșnov-Cristian. Era unul dintre momentele plăcute ale zilei, când, la final, în drum spre casă, mă sfătuiam cu Horia. El, pe lângă un bun coleg, îmi era și un bun prieten și aș vrea să dedicăm această zi, acest moment frumos, darea în trafic a sectorului de autostradă, memoriei lui Horia. Mi-ar fi plăcut mult să fie lângă noi, dar așa a hotărât Dumnezeu, să îl aibă acolo sus, lângă El. Oamenii buni sunt căutați de Dumnezeu și luați lângă El. Aș dori cu această ocazie să transmit un gând bun familiei lui, mamei lui și soției lui, care îmi sunt prietene acum. L-am remarcat pe Horia din primele zile de activitate și nu-l pot scoate din mintea mea niciodată”, a declarat Mariana Ioniță. 

După această intervenție, pe ecran a rulat un scurt film în memoria lui Horia Stancu, care s-a încheiat cu mesajul „Drumuri line, dragă Horia. Te vom purta mereu în inimile noastre #totpedrum”. 

La ceremonie a participat și soția lui Horia Stancu, ea primind un buchet de flori din partea ministrului Transporturilor, Lucian Bode. „Dumnezeu să-l ierte pe Horia”, a spus ministrul Transporturilor.

Cine era tânărul drumar – Horia Stancu

Horia Stancu a fost numit la conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov în anul 2018.

De profesie inginer, Stancu a fost preşedintele Organizaţiei Judeţene Braşov a Tineretului Social-Democrat. Înainte de a fi numit la DRDP Brașov, Horia Stancu a lucrat la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ISCTR.

Horia Stancu, șeful Directiei Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, a murit la numai 29 de ani. Tânărul a suferit un atac cerebral pe 28 aprilie, în timpul unei întâlniri la Institutia Prefectului Brașov. El era căsătorit cu Raluca și era tatăl unui copil care nu împlinise nici măcar primul an când s-a stins din viață.

Sursa: Libertatea.ro – Youtube

Lucrări finalizate înainte de termen

Circulația a fost deschisă traficului, joi seara, la ora 19:00, după ce reprezentanții CNAIR au făcut recepția la terminarea lucrărilor.

În cadrul acestui obiectiv au fost realizate 2 pasaje pe autostradă, 3 pasaje peste autostradă, 1 pod pe drumul de legatură și 4 sensuri giratorii (intersecție cu DN73 (început autostradă), intersecție cu DJ112B (sfârșit autostradă – început drum legatură), intersecție cu DN73, intersecție cu DN73 (sfârșit drum de legatură).

Proiectul derulat de CNAIR SA are o valoare de 118 milioane de lei fără TVA, iar lucrările au început în luna mai 2019.

Antreprenorul, Asocierea SC ALPENSIDE SRL – SC SPECIALIST CONSULTING SRL, a finalizat lucrările necesare deschiderii circulației pe acest tronson cu aproximativ 9 luni înainte de termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here