SUA – ultima dezbatere Trump – Biden: Pandemia, acuzaţiile de corupţie şi influenţa Rusiei în alegeri au fost principalele teme

0

Preşedintele american, Donald Trump, şi rivalul său democrat, Joe Biden, au avut o dezbatere televizată cu 12 zile înainte de alegeri, discuţie organizată la Nashville, în statul Tennessee.

Agenţiile de presă transmit că gestionarea pandemiei cu noul coronavirus şi corupţia s-au numărat printre cele mai aprinse teme de la această dezbatere.

Câteva declaraţii:

Joe Biden: „Cineva responsabil de atâţia morţi nu poate rămâne preşedintele Statelor Unite ale Americii”; preşedintele Trump „în continuare nu are plan”, urmează „o iarnă sumbră”, referindu-se la faptul că SUA au înregistrat peste 220.000 de decese.

Donald Trump, despre virus: „Îl vom combate cu fermitate”, el participând la dezbatere fără mască, după trei săptămâni de la diagnosticul pozitiv. „Avem un vaccin care este gata, va fi anunţat în următoarele săptămâni”, a dat asigurări liderul de la Casa Albă.

Joe Biden a afirmat că, dacă va fi ales, va lua măsuri faţă de Moscova, Beijing şi Teheran cu privire la implicarea în alegerile americane: „Orice ţară ar fi, dacă se implică în alegerile americane, va plăti un preţ. Este extrem de clar. Aceste alegeri vor fi ultimele în care Rusia s-a implicat. China – într-o oarecare măsură. Acum aflăm că şi Iranul este implicat”.

Donald Trump, către Biden: „Nu e nimeni mai dur cu Rusia ca mine (…) Pe voi v-a plătit cu mulţi bani şi probabil că încă mai plătesc”, continuând atacurile la adresa adversarului său cu privire la afacerile familiei din perioada în care era vicepreşedintele lui Barack Obama.

Joe Biden: „Niciodată nu am primit vreun cent din vreo sursă străină”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here