Drogurile în timpul pandemiei. Tranzacţie de cinci mii de euro pe stradă

Piata drogurilor merge ca pe roate şi pe timp de pandemie. Cu masca pe nas şi pe gură, traficanţii au prins mai mult curaj şi au ieşit în stradă să facă profit.

0

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat mai mulţi traficanţi de droguri din câteva judeţe ale ţării au avut clienţi nedoriţi. Mii de euro le-au fost luate de sub nas afeceriştilor de poliţiştii de la antidrog, chiar în momentul negocierii.

Anchetatorii din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au luat urma unei reţele de cocaină care avea clienţi în mai multe judeţe din ţară.

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., mascaţii au ieşit să “cureţe” străzile din Bacău, unde aveau informaţii că trebuia să se deruleze o tranzacţie în valoare de 5mii de euri. Astfel, le-au dejucat planurile şi au fost prinși în flagrant doi tineri în vârstăde 33 şi respectiv 30 de ani în timp ce au fi vândut 100 de grame de cocaine. Drogurile erau ambalată în 12 “cașete” de plastic.

În timpul acţiunii, în maşina în care au fost transportate drogurile, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, au mai fost alte nouă grame de cocaină. Alte opt grame ascunse de traficanţi au mai fost au fost capturate în timpul anchetei.

Tinerii au fost conduși în fața procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audiere. Acesta a dispus reținerea lor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Ulterior, Tribunalul București a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Mascaţii, acasă la traficanţii din Argeş şi Vâlcea

Duminică, 25 octombrie a venit rândul traficanţilor din judeţul Argeş. “Înarmaţi” cu mandate, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au percheziționat cinci locuinţele ale unor traficanţi din județele Argeș și Vâlcea. Anchetatorii au aflat că aceştia au pus în vânzare droguri în mai multe localităţi din ţară, începând cu luna mai.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate trei laptopuri, 12.000 de euro, 5.650 de lire sterline, 40.700 de lei, înscrisuri care le dovedesc vinovăţia,arme albe, precum și două maşini. 10 persoane au fost duse la poliţie de jandarmii care au participat la acţiune. După adieri, doi bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, unul dintre ei să fie prezentat Tribunalului Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Mai puţin cannabis în Botoşni

Doi traficanţi de cannabis din Botoşani aşteaptă ca instanţa să se pronunţe în cazul lor. Duminică, poliţiştii i-au reţinut după ce le-au găsit în podul casei cultura de cannabis din care se aprovizionau mai mulţi clienţi.  

Potrivit anchetatorilor, încă din luna martie, cei doi traficaţi în vârstă de 21 și 25 de ani, ar fi procurat semințe de cannabis pe care le-au cultivat . În această lună au avut prima recoltă pe care ar fi pus-o în podul unei locuinţe. Aceștia ar fi înființat cultura în scopul obținerii de inflorescențe de cannabis, destinate comercializării către diverși consumatori.

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. din Botoșani au verificat duminică, cinci locuinţe din orașul Darabani, județul Botoșani.

În urma perchezițiilor, a fost ridicat aproximativ un kilogram de cannabis, precum și diverse ustensile utilizate pentru realizarea vânzării drogurilor de risc, printre care și un cântar electronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here